srijeda, 16.02.2011.

referendum, rezime...

...je da su sindikati, ali i vlada prevarili građane jer su dogovorili promjenu referendumskog pitanja iz

"Jeste li za zadržavanje postojeće zakonske odredbe o produženoj primjeni pravnih pravila sadržanih u kolektivnim ugovorima?"

u

"Jeste li za to da se referendum mora raspisati ako to zatraži 200 tisuća registriranih birača te da vrijeme za prikupljanje potrebnog broja potpisa birača bude 30 dana"

Sindikati zato što su pristali na promjenu pitanja, a vlada zato što se ne poštuje važeće zakone koji propisuju obavezu raspisivanja referenduma ukoliko netko skupi 400.000 potpisa. Referendum s novim pitanjem bi trebao biti (namjerno neću reći "će se") raspisan zajedno s referendumom o ulasku u EU negdje u jesen 2011.
Činjenica je i to stoji kao kuća da je za raspisivanje referenduma prikupljen dovoljan broj potpisa, pa bi bilo pošteno i zakonito da je isti raspisan sa onim pitanjem za koje su građani dali potpise. Referendum s novim pitanjem se može raspisati i na inicijativu vlade i sabora, bez novog prikupljanja potpisa, pa ne bi ništa više koštalo kada bi na gore spomenutom referendumu bila sva tri pitanja.

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>